Nye BBR-regler kan blokere for udstykning eller arealoverførsel

6. juli 2018
En stramning af reglerne indebærer krav om opdateret BBR-meddelelse. Mølbak Landinspektører A/S tilbyder at gennemgå og sikre oplysningerne.
Der er kommet nye BBR-regler – og de betyder, at du er forpligtet til at ajourføre hver eneste bygning og tekniske anlæg på matriklen inden udstykning eller arealoverførsel. - Mølbak Landinspektør
Fra 1. juni er det blevet lovpligtigt at sikre, at alle bygninger og tekniske anlæg på BBR-meddelelsen er geografisk stedbestemt. Ellers afviser Geodatastyrelsen udstykning eller arealoverførsel. Det fortæller Else-Marie Ulvsgaard, der er afdelingschef for Data og Digitalisering hos Mølbak Landinspektører A/S.

»Det er nyt, at vi som landinspektører ikke kan få en matrikulær sagen godkendt hos Geodatastyrelsen, hvis der vises fejl på BBR-meddelelsen,« siger Else-Marie Ulvsgaard.

Det er ejers pligt at holde oplysningerne ajourført, men Mølbak Landinspektører A/S tilbyder at gennemgå registeret og sikre, at BBR-meddelelsen er korrekt.

»Tidligere blev det accepteret, at en bygning ikke var stedbestemt men blot var registreret i BBR. Nu bliver en manglende nøjagtighed vist med ”rød” i BBR, og det betyder, at overførslen ikke går igennem i Geodatastyrelsen. Når vi alligevel sidder med de matrikulære sager, kan vi hjælpe ejerne med at sikre, at alle oplysninger på BBR-meddelelsen er korrekte. Det gælder også arealerne af deres bygninger eller lejligheder,« siger Else-Marie Ulvsgaard.

Forbrugerombudsmanden har netop politianmeldt en ejendomsudvikler og en ejendomsmægler for at give vildledende oplysninger om blandt andet nettoarealet i en række nyopførte projektlejligheder.